Sport

 2016 Han Vroom Toernooi 15 september
Het wordt een traditie: voor de derde keer op rij de 1e plek van het Han Vroom Voetbaltoernooi, we mogen de wisselbeker nu houden! Nu kijken of het 24 mei ook lukt in de prijzen te vallen tijdens Sport voor een Toekomst in het stadion van FC Utrecht! (13.00-16.30)


Team Ubuntu 2015 vriendschappelijke wedstrijd Sporting 70 B4 jongensDe Cup weer binnen!
                                              HAN VROOM VOETBALTOERNOOI

zondag 24 mei 11.00-16.30 
Sporting70 Voorveldselaan 4 Voordorp (achter oude veemarkt)
Kom onze mannen weer aanmoedigen! Venez tous pour encourager notre joueurs! Come and support our players!
In 2014 wonnen we de 1e prijs En 2014 nous avons gagner le premier prix Last year 2014 we won the first price
Han Vroom was mede-oprichter van het Catharijnehuis, hij overleed jong in 1992. Zijn ouders en broers komen op het Utrechtse toernooi voor dak- en thuisloze mensen.
benieuwd wie er dit jaar meedoen?!


8 juni 2014 Han Vroom toernooi Utrecht

* klik op de afbeelding voor een groter formaat dia-voorstelling *

Voor de 2e keer deed het Ubuntu-Huis mee aan het Han Vroom Toernooi, georganiseerd door het Catharijnehuis voor de 21e keer. Het is al weer 22 jaar geleden dat Han Vroom, mede-initiator van het Catharijnehuis, jong overleed. Zijn ouders en familieleden zijn nog steeds op het toernooi aanwezig om mee te spelen of de bekers uit te reiken!
Via de nachtopvang-plekken Sleep-Inn en Toevlucht fietste het team samen in de regen naar Sporting 70. In de loop van de middag klaarde het op en werd het nog een stralende zondag.
Het Ubuntu-team werd dit jaar gecoached door Joey, een bekende van Veld 42 waar de meeste spelers ook 2x per week gaan trainen. Hij bleek een strategische coach en wist het team naar de winnende coupe te coachen!

In het nieuwe groen-gele tenue (die de spelers afgelopen vrijdag voor het eerst hadden bewonderd) werd de eerste wedstrijd gespeeld tegen de winnaar van vorig jaar: De Dijk. Een gelijkspel was dan ook een prima begin!
De andere tegenstanders waren: NOIZ, Werkbedrijf, Catharijnehuis I en II, stg GOUD, De Kei en Sleep-Inn. Alle teams speelden tegen elkaar en na 7 rondes was het nog spannend tussen Catharijnehuis I en Ubuntu-Huis. Het Ubuntuteam speelde de laatste wedstrijd tegen De Kei, die veel wedstrijden in het begin hadden gewonnen maar o.a. van Catharijnehuis I hadden verloren. Als we deze wedstrijd zouden winnen kwamen we op een gelijk aantal punten als CH I. Al snel hadden we een doelpunt tegen maar gelukkig volgde niet lang daarna een tegengoal.
Een penalty in ons voordeel schopte een speler de bal zachtjes in de handen van de keeper... het bleef tot in de verlengingstijd spannend maar een mooi doelpunt van Didier gaf toch de kans voor de 1e plaats.
Hetzelfde aantal wedstrijdpunten, een gelijkspel in de onderlinge wedstrijd, eenzelfde doelsaldo ... maar het absolute aantal gemaakte doelpunten door het Ubuntuteam was hoger dus op het nippertje waren we de beste!

De BBQ sloot de dag gezellig en voldaan af met ondertussen de prijsuitreiking.
Zon verbrand gingen we samen per fiets weer terug richting centrum. 
******
6 mei 2014 Toernooi GALGENWAARD STADION UTRECHT


'Ubuntu-huis ...... net niet' zei Kees bij de prijsuitreiking van de bekers. Speler Didier hoorde alleen het eerste woord en liep al naar voren voor de beker 2e plaats! Helaas, het toernooi was anders opgezet dan anders en er waren 3 bekers op 3 verschillende niveau's te vergeven.


Het Ubuntu-huis kwam met penalty's tegen Klein Galgenwaard 3 op de 2e plaats van de teams wat voetballen betreft maar won helaas ook niet de cup voor het meest sportieve team ..... Er werd heel wat afgediscussieerd over wie er zouden spelen: alleen de allerbeste of vooral de spelers die bijna dagelijks in het Ubuntu-huis zijn en 2x per week trainen bij Kees. De kunst van het verliezen of fouten mogen maken is niet bij iedereen aanwezig, de kunst van bescheidenheid en anderen laten spelen bezit een enkeling.


Het veld was verdeeld in 4 kleinere velden waarop 18 teams de strijd aangingen, allemaal mensen die een flinke rugzak dragen met intense levenservaringen.
We hebben elkaar beter leren kennen en hopelijk iets geleerd voor het Han Vroom toernooi a.s. 8 juni .... wordt vervolgd, ook tijdens de Dutch Street Cup waar enkele spelers aan mee doen en wekelijks 2x voor trainen bij Veld 42 die ook dit toernooi organiseerde.******


8 maart 2014 DUTCH STREET CUP in Eindhoven


Zaterdag 8 maart vond op de Markt in Eindhoven de start van het Dutch Street Cup seizoen 2014 plaats, de landelijke door Stichting Life Goals georganiseerde straatvoetbalcompetitie voor dak- en thuislozen en andere kwetsbare groepen.

Maar liefst 38 teams uit 19 gemeenten hebben zich dit seizoen ingeschreven. Negentien teams uit Zuid Nederland, waaronder twee teams uit Eindhoven, openden op 8 maart de competitie in regio Zuid.
De Eindhovense wethouder Joost Helms en Leger des Heils directeur Zuid Nederland, Hans Martin Don, verrichtten om 12.30 uur de aftrap samen met Dutch Street Cup partners PSV in the Community, Stichting Neos directeur Pim Dijkstra, en Anita Schavemaker van het Stichting St Anna Klooster.

Click to play this Smilebox slideshow
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
Customize your own free photo slideshow


Het was een heerlijke dag met stralend warm weer en de ze hebben ook nog eens gewonnen.


******


4 oktober 2013 KWARTIERMAKERSCUP in Zwolle


Op 4 oktober hebben een SBWU-team en Ubuntu-team op uitnodiging van de Stg Beschermende Woonvormen Utrecht meegedaan aan een landelijk toernooi van RIBW's (begeleid wonen-projecten)
We vertrokken met een groepsbus naar Zwolle waar 24 teams zich verzamelden.
Onze teams werden ingedeeld in 2 van de 5 poules. SBWU werd poulewinnaar, het Ubuntu-huis eindigde op een tweede plaats en dus beide door naar de kwartfinale's.
Ondanks blessureleed werd er flink doorgespeeld en moest bij het Ubuntuteam de beslissing uit strafschoppen komen, in ons voordeel dankzij een voortreffelijke keeper!
Ook de halve finales werden gewonnen en dus speelden beide Utrechtse teams tegen elkaar in de finale.
Na een vlotte 1 - 1 raakte de keepster (!!) van SWBU geblesseerd en is met strafschoppen uiteindelijk de uitslag beslist: Ubuntu-huis 1e plaats en dus een wisselbeker voor SBWU verdiend!

Zeer voldaan gingen beide teams weer huiswaarts, sommigen naar de nachtopvang bij gebrek aan een eigen verblijfsplek. Onze captain nam de beker mee naar z'n kamer om goed te slapen.


******2 juni  2013 Han Vroom toernooi - FC UBUNTU


We hebben een paar maanden geleden kleding van UVV gekregen voor het voetbalteam dat vanaf april ontstaan is vanuit 1 van onze bezoekers. Het zijn mensen uit verschillende N-Afrikaanse landen, die nog bezig zijn met procedures om in Nederland te kunnen blijven. Niet iedereen heeft een vaste woonplek, sommigen slapen in de nachtopvang voor dakloze mensen: des te meer bewonderswaardig dat zij ook de energie opbrengen om te trainen en een toernooi te spelen! Onze eerste toernooi was 2 juni, het Han Vroom toernooi: ze haalden de 2e prijs en dus meteen hun eerste beker. Later die week wonnen zij wedstrijden tegen onder andere Veld 42 en hulpverleningsinstellingen.


Het Ubuntuhuis bedankt de voetbalafdeling (en vooral de wasdame) van UVV heel hartelijk voor het zo snel en spontaan doneren van de kleding en we stellen verdere samenwerking zeer op prijs!
******April - Mei 2013

Trainen in het Majellapark.

*******2013 TAEKWONDO